Design and sustainability in Paris

 A former art lab in the heart of the Ville Lumière.

 

A small space built in the 40’s: a loft located in the 20th arrondissement in Paris, on the Seine’s rive droite. Two Italian architects, Gianluca Gaudenzi and Sandra De Giorgio of Nzi Architectes, transformed, cut, designed and – despite the small size, 13m in length by 3.5m in width – created different spaces and uses within it, also exploiting its height.
“We wanted the flow not to be interrupted”, explained the designers.
From this quest for spatial fluidity hailed the idea of creating three interconnected half-levels: a living area with a fitted cherrywood bookcase, through which, with two steps, you can access the kitchen area.
Overhead, a mezzanine, a glass hut, hosts the bedroom and study.
The choice of not filling up the spaces adds to a general feeling of airiness.
Space is optimised, the feeling of warmth and intimacy is truly enhanced.
There were few set points for the project: fitted furniture and loads of natural light coming from the large windows, running along the outside wall of the loft.
The secret treasure of this apartment is the small and luscious internal courtyard, which in summer becomes an extension of the inside.
For a moment, you can feel you are in the countryside and not in the heart of the French capital.

 

PHOTO JUANE SEPULVEDA

www.nzi.fr

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. Maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi